svoja otkrivanja licne vrednosti

#SVOJA

Program #svoja je nastao kroz potragu za odgovorom na pitanje:
‘Ko sam ja sebi?’
U ovom programu se nalaze najdelotvornije vežbe koje vode kroz proces otkrivanja lične vrednosti
i snage i uspostavljanja ravnoteže u svim sferama života.

 

Prijavljujem se

Ovo nije moj prvi proces.
Međutim prvi je u ulozi preduzetnice, majke, žene čiji partner živi u inostranstvu.
Krajem prošle godine, opet sam se našla u jednoj tesnoj i zagušljivoj svakodnevnici. Kao u stihovima pesme, ‘taj sam ukus odnekud znala’.

Zaglavljenost!
Spolja gledano, sve je bilo dobro. Šta više, mnogo bolje nego pre. Ali ja nisam bila dobra sebi, pa ni drugima.
Znala sam šta mi valja činiti. Kupila sam novu svesku i krenula u proces razotkrivanja tereta koji me guši.
Kao što sam napomenula, ovo nije bio prvi put da prolazim proces, ali za razliku od prethodna tri, sada sam znala odmah da prepoznam signale i koje vežbe da primenim kako bih povratila sebi moć.

Zaglavljenost je univerzalno ljudsko iskustvo i svi ga imamo u nekom trenutku života. Bilo da se radi o karijeri, međuljudskim odnosima ili traženju svrhe – većina nas će se u nekom trenutku osećati zaglavljeno.

Ako niste sigurni da li je ovo vaša tema, evo kako zaglavljenost može da izgleda:

• Stvarno želite nešto – novi posao, vezu ili poboljšanje zdravlja – a onda gubite motivaciju da se bavite time.

• Počnete nečim da se bavite i optimistični ste, a onda sebe sabotirate i smišljate razloge zašto to nije vama dostupno.

• Neprekidno razmišljanje o tome šta bi moglo biti bolje ili drugačije. Neodlučnost, briga i preterano razmišljanje vas opterećuju i fokusirni ste samo na negativne aspekte života.

Nije uvek lako odgovoriti na pitanje: ‘Zašto se osećam zaglavljeno u životu?’ Pošto se u takvo stanje dolazi iz različitih pravaca, a neki od njih mogu biti:

Prerasli ste svoju trenutnu situaciju – ljudi vremenom menjaju. Vaše potrebe, želje i nade se razvijaju. Možda taj savršeni posao koji ste dobili pre godinu dana ne pruža dovoljno stimulacije sada kada ste ga savladali. Ova vrsta situacije može vas ostaviti da se pitate u kom pravcu da idete dalje.

Plašite se mišljenja drugih – dovoljno je teško donositi neke odluke uz podršku okruženja, a bez te podrške, izazov postaje još značajniji. Iako tuđa mišljenja mogu biti korisni uvidi, ulaganje previše energije u ono što će drugi reći je obično paralizirajuće.

Osećate se odvojeno od svojih vrednosti – život može postati izuzetno težak kada ne živimo u skladu sa sobom. Ako vaša svakodnevnica ne podržava vaše vrednosti, počinjete da se osećate kao da niste autentični i da ne poštujete sebe.

Bojite se da bi promena značila gubitak nečega – želite novi izazov, ali ste u strahu da bi to značilo da morate nečega da se odreknete. Ostajete na poslu, u vezi, u situaciji koja vam ne odgovara iz straha da ne izgubite stabilnost i sigurnost.

Izgubili ste nadu u budućnost – naše misli su moćno oruđe. Mogu i da nas lansiraju i da nas drže prikovane na jednom mestu. Negativne misli, posebno, mogu biti veoma uticajne i držati nas u začaranom krugu emocija kao što su tuga, anksioznost i nedostojnost.

Mrtva je trka između ustati i odustati – nekada postoji mnogo razloga za promenu i mnogo jednako jakih razloga da to ne učinite. Na primer, možda želite da promenite posao jer vas više ne inspiriše, ali takođe zaista cenite slobodno vreme koje vam rutina omogućava. Novi posao bi mogao ovo ugroziti. I šta ćemo sad? Ova vrsta šablona može da vas odvede u začarani krug koji ne vodi nikuda.

Strahovi – da se razumemo, vrlo često znamo šta je tačno potrebno da bi se odglavili, ali se sabotiramo. Borba sa sumnjom u sebe ili perfekcionizmom nas drži zaglavljenim. Strah od uspeha ili neuspeha nas sputava.

 

Program #SVOJA je proces koji vraća u suštinu, na izvor.
Izvor vaše biti, kreativnosti, ljubavi, mogućnosti, slobode. Tamo gde je sve jednostavno, i gde se promene dešavaju za naše najveće dobro.

svoja otkrivanja licne vrednosti

Sam program je osmišljen kroz četiri modula koja vode kroz sledeće procese:

svoja otkrivanja licne vrednosti

#JA

Ko sam danas? Šta je to što mene definiše u ovom trenutku?
Kroz procesne vežbe preispitujemo poziciju u kojoj se nalazimo – od okruženja do emocija. Osvešćujemo šta nam je danas korisno, a šta nas ograničava, kojim potencijalima raspolažemo i koje strahove hranimo.

svoja otkrivanja licne vrednosti

#JAsna

Ko ja želim da budem? Ko sam ja kada sam autentična verzija sebe?
Otkrivamo potisnute želje, snove, ciljeve. Bavimo se odbačenim delovima i ulogama koje zanemarujemo. Budimo autentičnost i našu istinu.

svoja otkrivanja licne vrednosti

#tvoJA

Kakva želim da budem drugima? (nasuprot, šta drugi od mene očekuju?) Ko sam ja kao ćerka? Sestra? Drugarica? Partnerka? Koleginica? Majka?… Šta ja donosim u svaki od tih odnosa i koje su moje granice?Koliko sam spremna da dam i kako da postavim lična očekivanja? Kako da gradim odnose iz pozicije ljubavi i poštovanja, pre svega sebe a onda i drugih.

svoja otkrivanja licne vrednosti

#magiJA

Alati i tehnike koje će vam pomoći da kreirate i održite autentičnost života koji želite za sebe.

Program je namenjen vama ukoliko:

– se osećate zaglavljeno
– vam stalno nešto nedostaje ali ne znate tačno šta
– želite da se pokrenete ka cilju a ne znate kako
– duže vreme niste zadovoljni sa sobom i sopstvenim životom

U tromesečnom programu dobijate:

– 30+ video lekcija koje vas vode kroz module
– Radnu svesku za aktivan rad i procese
– Zoom grupne sastanke
– Podršku kroz FB grupu
– Email podršku 1na1

Vrednost programa #SVOJA je 198 evra.

Mogućnosti plaćanja:
Rane uplate do 10. maja 158 evra
Tri jednake rate od 70 evra

Ako se ne prepoznajete u ovom tekstu, ovaj program nije za vas ili vam još nije došlo vreme za promenu.

Prijavljujem se

O autoru programa:

Ja sam Branislava Majstorović, trener veština ličnog razvoja i ovom profesijom se bavim od 2015. godine.
Moja priča je nalik mnogim pričama klijenata sa kojima radim. Jednog jutra sam se probudila i, iako sam imala sve razloge da budem zadovoljna, osećala sam se prazno i neispunjeno.

Sećam se da mi je tada kroz glavu prošla misao: ‘Je l’ to to?’ i jedan glas, dalek i skoro zaboravljen je odgovorio: ‘Naravno da nije! Zabava tek počinje!’
Trudna, sa karijerom u koju sam investirala 15 godina, odlučila sam da preokrenem stvari i izgradim se ispočetka!

Lagala bih ako bih vam rekla da sam bila neustrašiva. Nisam! Bila sam uplašena, ali sam odlučila da koračam uprkos strahu. Duboko sam verovala da sam na pravom putu!

Osam godina kasnije, sa održanih više od 20 edukacija, rada sa preko 100 individualnih klijenata, 40 različitih kompanija i timova, sa ponosom mogu da kažem:
Nije bilo lako, ali je bilo lepo. Upoznavala sam sebe iznova, otkrivala ko sam ja kada nisam majka, supruga, ćerka, prijateljica. Šta je to što ja želim, čemu težim, sta je moja svrha? Istraživala sam različite metodologije, alate, edukacije, isprobala na sebi i primenila sa velikim brojem klijenata.

Sve ono što se nalazi u programu #svoja stvarno daje rezultate!
Kao što rekoh na početku, moja priča ni po čemu nije drugačija od vaše, zato znam da možete i vi! A prvi korak ste već napravile. Ovde ste.

Hvala vam na poverenju!

svoja otkrivanja licne vrednosti